Sömnskola

Sömnskola

Sounder Sleep System™- ett System för en Sundare Sömn


Att sova gott…

Så viktigt för din hälsa på alla plan! Men för många är detta förenat med svårigheter och inte alls något som bara kommer av sig själv.


Bara vetskapen om hur viktig sömnen är gör det kanske bara ännu svårare och mer oroande och ångestskapande. Och här har vi något som kan bli en riktigt negativ spiral. Var tredje person har problem med sömnen då och då, fler kvinnor än män. När är det då dags att försöka göra något åt det?

Kanske definitionen på insomni kan vara till hjälp:


Antingen att du ligger vaken länge på kvällen och vrider och vänder dig eller om du vaknar mitt i natten och är vaken mer än 45 min vid ett tillfälle eller är vaken och somnar om vid minst tre tillfällen, eller vaknar för tidigt på morgonen, långt innan du ska gå upp, och inte somnar om. Då har du ett sömnproblem. Detta är ok i korta perioder och något som kan hända oss alla. Men om det pågår längre än en månad och minst tre nätter i veckan, då klassas det som ett sömnproblem. Då behöver man börja fundera över att göra något åt det.


Ett sätt kan vara att komma på en sömnkurs hos mig. Jag utgår från Sounder Sleep System™  i mitt upplägg.


Sounder Sleep System baseras på upptäckten att specifika fysiska rörelser kan hjälpa oss att ta oss från ett alert och vaket tillstånd till ett ökat lugn, såväl fysiskt som mentalt. Precis som att snabba, kraftfulla rörelser väcker upp nervsystemet kan vi använda oss av motsatsen; långsamma specifika och ofta små rörelser, för att lugna ner.


Sounder Sleep System är inspirerat av Feldenkrais och bygger på tre hörnstenar: guidad naturlig andning genom uppmärksamhet, kombinerat med passiva och aktiva rörelser och eget övande.


Syftet är att lära sig att på egen hand komma ner i varv på ett sätt som skapar förutsättningar för en god sömn.


Sounder Sleep System lärs bäst ut i workshop-format där man får god tid på sig att lära och öva.

Övningarna fungerar också utmärkt för den som sover bra men har behov av att sänka sina stressnivåer och förbättra sina möjligheter för återhämtning.


SOUNDER SLEEP SYSTEM HOS LEVA I RÖRELSE


Mitt upplägg är en introduktion  på tre timmars workshop där vi ses fysiskt på plats och därefter ingår 2 tillfällen á 1, 5 timme för påfyllning/fördjupning i grupp via Zoom. Du har tre månader på dig för att delta i dessa efter introduktionen. Jag rekommenderar att du planerar så att du kan vara med på Zoom första gången  2-4 veckor efter grundkursen. 

Paketpris: 1500 kronor inkl moms

(Vill du bara vara med på en Workshop och inga uppföljningar: 1200 kronor inkl moms, men min rekommendation ärinkl uppföljning)


Det finns även möjlighet till enskild uppföljning via Zoom, tid enligt överenskommelse, kostnad 900 inkl moms för ca 45 min.


Du får även tillgång till ljudinspelningar av de övningar vi på gör kursen efteråt, så att du kan fortsätta öva hemma sedan. Att guidas genom övningarna gör det ofta lättare i början.


Alla som varit med på en workshop kan sen även delta på så många Zoom-tillfällen man har lust med för 200 kronor inkl moms per tillfälle.


KURSER HÖSTEN 2022, två tillfällen kvar att välja mellan (efter att Lund 18 september är genomfört)

I Stockholm söndagen den  30 oktober kl 13-16, plus två tillfällen via Zoom.

Plats: Feldenkrais Skolan, Lostigen 14, Bergshamra, Solna.


I Malmö söndagen den 6 november klockan 13-16,

plus två tillfällen via Zoom.

Plats: KFUM-huset, Betaniaplan 4


Påfyllning/fördjupning via Zoom följande söndagar klockan 18-19.30:

9 oktober

23 oktober

20 november

27 november

4 december

8 januari 


Anmälan och ev frågor via e-post till eva@levairorelse.se


Vill du att jag kommer och håller sömn-kurs på annan ort i Skåne? Hör av dig så tittar vi på ett upplägg utifrån antal deltagare med mera.


Sounder Sleep System™ is a Trademark of Paris Kern